10 maal Zwolse DvdD

Op donderdag 10 oktober 2019 is de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid in Zwolle. Hier samen aandacht aangeven. Dat is het idee van Map Renes, die in 2009 deze dag heeft geïntroduceerd in Zwolle. Hoe is het nu met de duurzame initiatieven, die zich bij eerder edities DvdD presenteerden?

Back to the Future, The Future is Back

Eerste ideeën

  • Programma samenstellen voor donderdag 10.10.19 in samen werking met de redactie van Club Cele, Gooitske Zijlstra en Marieke Boonstra.
  • Presentatie 10x Zwolse “Jurken” in gesprek. Onthulling van alle tien jurken, die speciaal op het lijf zijn gemaakt door de Mode Garde, Zwols duurzame modeplatform.
  • Pulp de Luxe Magazine maken. Speciaal editie duurzaamheid in samenwerking met de redactie, Job Boersma en Richard Vermijs. (digitaal of fysiek).

Hoe duurzaam nu en in de toekomst?

In de afgelopen tien jaar is duurzaamheid mee veranderd en zijn wij meegegroeid in de visies voor een toekomstige wereld. Hoe is dat lokaal en provinciaal? Groenkapje wil gedachten en visies verzamelen voor een dialoog of om te lezen in een magazine.

Terugblik Salon

In 2013 heeft Map Renes een pop up programma samengesteld voor in het Stedelijk Museum in Zwolle. Een terugblik van de vijf jaar duurzaamheid met en door verschillende Zwolse initiatieven. Een jaar later, in 2014 was het programma meer toekomst gericht. Circa 50 duurzame initiatieven presenteerden zich in 10 zalen | ruimten van het museum.

Zwolse dvdd

Urgenda

Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van de landelijke organisatie Urgenda, koploper op het gebied van duurzaamheid. Op 08.09.09 organiseerden zij een kick off de Nacht van de Duurzaamheid. Een gevarieerd programma om duurzaamheid van verschillende kanten aan te vliegen vanuit een horizontale samenleving. In 2018 was de tiende editie voor Urgenda en beschouwen zij iedere dag als de Dag van de Duurzaamheid. En zijn gestopt met het zelf organiseren van een programma voor Dag van de Duurzaamheid. Inmiddels kennen meer mensen Urgenda van de rechtszaak over het Klimaat tegen de staat.

Over 10 weken is de tiende editie DvdD in Zwolle!