Op donderdag 10 oktober 2019 is de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid in Zwolle. Dit samen vieren! Samen tijdreizen in duurzaamheid is het idee van Map Renes, alias Groenkapje, die in 2009 deze dag heeft geïntroduceerd in Zwolle. Hoe toen, nu en in de toekoms? Wat als we nu niet doen?

Back to the Future, The Future is Back!

Programma

  • In samenwerking met Gooitske Zijlstra en Marike Boonstra, de redactie van Club Cele een programma samenstellen voor donderdag 10.10.19 in theater Odeon.
  • Pecha Kucha “10x Zwolse Jurken” van de Mode Garde, Zwols duurzaam modeplatform. Een doorsnee van de Zwolse bevolking in een duurzame JURK! De jurken zijn een communicatiemiddel en duiden de verschillende duurzame opties voor een ecobewuste leefstijl. Fotoserie van Job Boersma, fotograaf.
  • Tijdreizen met Ineke van Zanten, initiatiefnemer van GreenWish. Zij heeft voor Duurzame Dinsdag een analyse gemaakt van de trends bij de duurzame initiatieven in Nederland. En vertelt over onderzoek van opzetten van Kledingbibliotheken.
  • Duurzaam ondernemen is ook sociaal ondernemen! Ronde tafel gesprek.

Hoe duurzaam nu en in de toekomst?

In de afgelopen tien jaar is duurzaamheid mee veranderd en zijn wij meegegroeid in de visies voor een toekomstige wereld. Hoe is dat lokaal, provinciaal en landelijk. Groenkapje wil gedachten en visies verzamelen voor een dialoog. Een Club Cele meet up is hiervoor een geschikte plek. De afgelopen jaren heeft de redactie op velerlei onderwerpen aandacht besteed aan duurzaamheid, sociaal, creatief, betrokken en innovatie. Doel is om de Zwolse samenleving te inspireren.

Terugblik Salons

In 2013 heeft Map Renes een pop up programma “Duurzaam Café XXL” samengesteld voor in het Stedelijk Museum in Zwolle. Een terugblik van de vijf jaar duurzaamheid met en door verschillende Zwolse initiatieven. In 2014 was het programma Groene Salon 10.10.14 op de toekomst gericht. Circa 50 duurzame initiatieven presenteerden zich in 10 zalen | van het museum.

Zwolse dvdd

Urgenda bekend van DE Klimaatzaak!

Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van de landelijke organisatie Urgenda, koploper op het gebied van duurzaamheid. Op 08.09.09 organiseerden zij een kick off de “Nacht van de Duurzaamheid”. Een gevarieerd programma om duurzaamheid van verschillende kanten aan te vliegen vanuit een horizontale samenleving. In 2018 was de tiende editie voor Urgenda. Sindsdien beschouwen zij iedere dag als de Dag van de Duurzaamheid. En is Urgenda gestopt met het zelf organiseren van een programma voor Dag van de Duurzaamheid. Inmiddels kennen meer mensen Urgenda van de rechtszaak over het Klimaat tegen de staat. De afgelopen jaren hebben zij verschillende campagnes gevoerd om aandacht te generen voor duurzaamheid.

Over 3 weken is de tiende editie van de Dag van de Duurzaamheid in Zwolle. Kom je ook tijdreizen?

Na 10.10.19 is ook iedere dag een duurzame dag in Zwolle! De wens van Groenkapje!