3 jaar Damn Food Waste!

Damn Food Waste coalitie blikt terug, bedankt en doet oproep!

Het is Damn Food Waste coalitie gelukt om voedselverspilling op de kaart te zetten. In de afgelopen drie jaar zijn er verschillende editie georganiseerd in Nederland. Na de eerste editie in Amsterdam heeft Groenkapje gelijk Foodguerrilla uitgenodigd om gastspreker te zijn bij DuurSaam Café in Zwolle. Een jaar later was de derde editie in Zwolle na Amsterdam en Groningen. Het was een eer om programma te maken en Kerkplein in te richten.

Damn food waste

In ‘t kort:

De Damn Food Waste megalunches trokken 13.000 bezoekers en daarbovenop bereikten de organisatie nog eens 6 miljoen mensen via de media. Zo is het gelukt om voedselverspilling op de agenda te zetten. De komende tijd blijven de coalitie partners werken aan het voorkomen van voedselverspilling, maar staan er even geen nieuwe Damn Food Waste activiteiten op de planning.

Bedankt!

De Damn Food Waste coalitie bedankt alle meewerkenden. Dit was zeker niet gelukt zonder de vele vrijwilligers, sponsoren, partners, en iedereen die een bijdrage leverde aan de markt en programmering van onze megalunches. Dankzij hen is Damn Food Waste een groot succes geworden!

Hoe de strijd tegen voedselverspilling voortzetten?

Het is een groot succes dat er de laatste jaren meer aandacht is gekomen voor voedselverspilling. Steeds meer mensen worden zich bewust van het probleem van voedselverspilling, er ontstaan allerlei nieuwe initiatieven die zich inzetten tegen het verspillen van voedsel, en het onderwerp heeft een duidelijke plek gekregen op de politieke agenda. Helaas wordt er nog steeds veel eten weggegooid. Het is nu tijd om in actie te komen en de hoeveelheid verspild voedsel daadwerkelijk naar beneden te brengen!

Op de Damn Food Waste website staat informatie voor consumenten, chefs, bedrijven, overheden en het onderwijs over hoe zij voedselverspilling kunnen tegengaan. Voor iedereen die een eigen actie tegen verspilling wil organiseren, ontwikkelden we een toolkit met een stappenplan voor het organiseren van je eigen DiscoSoep. Initiatiefnemers hopen dat deze materialen voor anderen bruikbaar zijn. En doen oproep om dit te delen in ieders netwerk om nog meer mensen aan te sporen voedselverspilling omlaag te brengen. Er samen voor zorgen dat de hoeveelheid voedsel die jaarlijks wordt weggegooid écht flink omlaag gaat.