De Nieuwe Hanze Unie koffie

Bij de kerstboom een koffie moment met Nadine Krol van “De Nieuwe Hanze Unie“. Door meerdere koffiedrinkers ben ik geattendeerd om kennis te maken met dit initiatief. Voor mij is de benadering van Urgenda vanuit een horizontale samenleving inspiratie voor mijn groene concepten. Bij de Nieuwe Hanze Unie werken zij vanuit de 4 O’s ( Overheid, Onderwijs, Ondernemers en Onderzoekers ) Het idee is om bij een vraagstelling een studenten team samen te stellen vanuit de Zwolse MBO en HBO opleidingen. Door een cross over van kwaliteiten van studenten ontstaan er mooie voorstellen, oplossingen en vooral acties. Samen DOEN!.

NHU koffie denieuwehanzeunie

Blauwe Boekje op Tafel!

Met het idee voor een Fossiel Vrij event in Zwolle. En een idee over “HOE de Zwollenaren te bereiken?”. Van Blauw Vingers naar Blauwe Tenen, Blauwe Benen = de Blauwe Loper, die hardloopt, waarop Zwollenaren over heen lopen en hun circulaire denim outfit showen, de sleutel die deuren opent.  Mode & Sport als middel!

FoodTruck Tour

Mooi project van De Nieuwe Hanze Unie is de gezonde sportkantine. Met een foodtruck zijn zij langs geweest bij de verschillende sportkantines in Zwolle. Hier hebben de studenten gezonde snacks uitgedeeld. Dit is één van de vele succesvolle projecten van DE Nieuwe Hanze Unie. Inzicht heb ik gekregen over de tijdlijn van projecten en hoe de projecten worden bekostigd.

Elkaar kennen en elkaars kwaliteiten kennen. Op naar 2019

Recente Berichten

Alles heeft zijn prijs
26 november 2020
Samen Sneller Duurzaam
Sneller samen duurzaam
26 oktober 2020
Fashion Rebels actie sdg’s
17 september 2020

Wat we doen

van katoen geven groenkapje
Future of Fashion Show
dag van de duurzaamheid 2010
Upcycle Netl_Catwalk_Groenkapje
Green fair
Internationale Vrouwendag 02
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Modeshow Puurfair

Twitter