The Drinkable Book

Het creatieve bureau DDB in New York creëerde voor de Stichting ‘Water is Life” The Drinkable Book. Zo kan 1 mens gedurende één  jaar vies water omzetten naar schoon drinkwater.

Van de buitenkant ziet “Het Drinkbare Boek” eruit als een normaal boek. Het is ongeveer twee centimeter dik en heeft 20 pagina’s. Ieder pagina bevat informatie en is ook een waterfilter. In ontwikkelingslanden sterven er vele mensen door het drinken van vies water en door onkunde.

Theresa Dankovich, de chemicus, heeft  het papieren filter ontwikkeld met zilveren nanodeeltjes. Het zilver kan het water van schadelijke microben ontdoen, maar heeft weinig effect op de mens. Door vies, bacterieel water door het filter te schenken kunnen 99,9 procent terug worden gebracht. En zo is het water te drinken In samenwerking met reclamebureau van de Stichting Water is Life is het drinkbaar boek ontstaan. Met daarin allerlei tips over waterveiligheid zoals je handen wassen voor het eten,  afval uit de buurt houden van waterbronnen. De teksten worden gedrukt in niet-toxische inkt in lokale talen en in het Engels.

 

DrinkableBook-Lead3

Het belangrijkste doel is om de verspreiding van diarree te verminderen. De kosten van de boeken kosten enkele dollars . Zo kan het boek gedurende een jaar ingezet worden voor maken van schoonwater. In het najaar gaan de initiatiefnemers verder met testen en verzamelen van feedback.