Thee & Koffie! Meeting met de organisatie Dutch Sustainable Fashion Week.

Begin maart 20019 zijn initiatiefnemer Cecile Scheele van Good Brandz en Lisa Kuyp, coördinator van de Stichting Dutch Sustainable Fashion Week op de Thee in Zwolle. Afgelopen editie DSFW#18 heeft Map Renes, alias Groenkapje, het voortouw genomen om programma te maken voor in Zwolle. In 2016 en 2017 heeft Map Renes haar modecollectie van zalmleer gepresenteerd bij de circulaire modeshows in WTC Amsterdam, de Hallen en in Circl te Amsterdam. Nu een oriënterend gesprek over hoe meer activiteiten te organiseren in heel HOLLAND. Dit als programmamaker, duurzame mode promotor en modeshow vormgever. Als verbinder van lokaal, nationaal en global initiatieven naar Zwolle halen

dsfw #19 roos herder meeting

Doen in de regio’s!

Het idee is om regio managers aan te stellen om in de verschillende steden een programma voor DFSW te organiseren. In Zwolle ga ik dit samen doen met Roos Herder. Zij is afgestudeerd richting innovatie & techniek van Mode bij Saxion in Enschede. Een zeer enthousiaste en gedreven jongedame. De afgelopen maanden heeft zij met verschillende mensen al kennis gemaakt in Zwolle. Voor het project de Blauwe Loper is het fijn om Roos met haar kennis in de community te hebben. De eerste ideeën om in oktober te organiseren zijn uitgewisseld. Nu op jacht naar geschikte lokatie en afstemmen op de behoefte van de Stad.

Groenkapje 2.0

Het is fijn om te ervaren dat er een jonge generatie Groenkapjes in actie komen. In één week ben ik door meerdere studenten (en/of afgestudeerd) benaderd vanuit mijn groene projecten. Er was zelf een moment dat ik vier Groenkapje stagiaire zou hebben in samenwerking met de Mode Garde. Helaas was het net iets te vroeg in tijd qua organisatie. Mogelijk in de toekomst!

Kijk ook naar programma Fashion Revolution in Zwolle, 23 t/m 28 april 2019. Daarna de draad weer oppakken van de andere duurzame en circulaire modeprojecten.