Duurzame relaties

Duurzaamheid vanuit duurzame relaties met ondernemende vrouwen in Zwolle

Voor een portretserie “Bijzondere Mensen” zijn vrouwen uit netwerk van Map Renes geportretteerd en geïnterviewd. Het is haar idee om duurzaamheid anders onder de aandacht te brengen in het magazine “Bijzonder Zwolle”. De vrouwen kennen Map al vele jaren en zijn beïnvloed door haar inzet voor een betere wereld. In de interviews vertellen zij over hoe zij Map hebben leren kennen, wat kenmerkend is voor Map en hoe zij zelf duurzaam handelen. Dat kan zijn brouwen van een lokaal biertje, rijden in een Tesla, inzetten wereldwijd voor het verbeteren van de mode industrie, adviseren in voeding-en leefstijladvies of bouwen van motoren aangedreven op waterstof voor in binnenvaartschepen.

duur

Duurzame relaties

Circulaire Mode

Samen met deze bijzondere vrouwen vraagt Map aandacht voor circulaire mode. Op de foto’s dragen zij mode items vormgegeven van zalmleer zoals jurk, rok en enveloppetas. Janet Mensink en Thecla Bodewes zijn mode ambassadeur van de modeservice ROKK ON ROLL. In een co-creatie heeft Map voor hen mode op maat gemaakt passend bij hun wensen en postuur. Ook zijn mode items te zien, welke speciaal zijn vormgegeven voor de Talking Trash show van de Dutch Sustainable Fashion Week 2017.

Mode als communicatiemiddel voor circulaire economie. Met haar Modeservice ROKK ON ROLL maakt zij circulaire mode van zalmleer. Het lef hebben om een lange relatie aan te gaan met kleding. Mode weer als vorm van zelfexpressie. Vanuit circulair gebruik is de optie om het zalmleer (grondstof) opnieuw vorm te geven. Ofwel #Anders Produceren geeft geen overproductie van mode en geen verspilling van materialen. Zie de shop van Map Renes.

Duurzame relaties

Duurzaamheid met Map!

Hier is de link naar digitale magazine Bijzonder Zwolle #Zomer 2018. Bijzonder Mensen is van pag 36 t/m 43. De glossy is een uitgave van Personal Publisch. Het is op verschillende plekken in de stad gratis mee te nemen.

Interviews by Peter Pels – ZoTekst | Fotografie by Ingeborg Lukkien. Lokatie Bij Giel Brasserie.

Duurzame relaties

Duurzame relaties

Change!

Mode is de tweede vervuilende industrie na de olie industrie. Ook is het een vorm van moderne slavernij bij de vervaardiging van mode. Tijd om weer te kiezen voor kwaliteit! Genieten van producten met een mooi verhaal. Samen ondernemen en stappen zetten voor betere wereld.

Andere groene concepten van Map zijn Frisgroen duurzaam mode-en leefstijlfeest, Groenkapje, Groene Salons, BIKKNICK, Green Fashion (F)acts.

Recente Berichten

Alles heeft zijn prijs
26 november 2020
Samen Sneller Duurzaam
Sneller samen duurzaam
26 oktober 2020
Fashion Rebels actie sdg’s
17 september 2020

Wat we doen

van katoen geven groenkapje
Future of Fashion Show
dag van de duurzaamheid 2010
Upcycle Netl_Catwalk_Groenkapje
Green fair
Internationale Vrouwendag 02
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Modeshow Puurfair

Twitter