Extra aandacht voor katoenboeren tijdens Fashion Revolution week.

Elements of Freedom is een duurzaam én fashionable kledingmerk uit Amsterdam. Hoewel het ook voor hen (net als voor alle andere, duurzame kledingmerken) lastig is om overeind te blijven tijdens de covid-19, zijn zij geschrokken van de beslissing van een aantal grote merken om orders te annuleren en niet te betalen. Als reactie heeft Elements of Freedom besloten om tijdens de Fashion Revolution Week van ieder kledingstuk dat via de webshop wordt verkocht EUR 20 over te maken aan de katoenboeren. Dit geld doneren zij aan Solidaridad. Deze organisatie zet zich in om de textielindustrie te verbeteren.

Over Elements of Freedom

Vrijheid in alle dimensies is het uitgangspunt waaruit Elements of Freedom werkt. Vrijheid om te dragen wat je wil, om te zijn wie je bent in kleding waarin je vrij kunt bewegen. Het merk vindt vrijheid voor de kledingmakers heel belangrijk en werkt daarom met fabrieken en ateliers die hun werknemers een goed inkomen geven. Moeiteloos worden eerlijke omstandigheden, duurzame materialen en heerlijk zittende kleding gecombineerd tot fashion die een blijvende indruk achterlaat.

Mode en covid-19

Het coronavirus heeft als gevolg dat vele grote kledingmerken orders annuleren. Dit was in het nieuws bij diverse landelijke media. Dit vraagt om extra aandacht voor Fashion Revolution Week. Naast dat we eerlijke lonen en betere werkomstandigheden willen voor de modemakers in de lage lonen landen, oproep doen aan de modemerken om meer transparant te zijn over hun bedrijfsvoering, aandacht voor de vervuilende industrie voor ons milieu en nu extra dilemma. Modemerken, die kleding (welke reeds is genaaid en klaar ligt voor transport) niet afnemen en hiervoor willen betalen. Om de mode industrie te verbeteren, starten met goede materialen voor onze kleding. Zoals het ondersteunen van de boeren, die biologisch katoen telen.

Groenkapje support de actie van het modemerk Elements of Freedom in samenwerking met Solidaridad.