Voor de komende editie Fashion Revolution doet Groenkapje opnieuw een “Call to Action” om aan te haken bij de verschillende acties om de mode industrie te veranderen.

Wereldwijd is de oproep om een grote kledingruil te organiseren . Helaas is dat door de Covid19 lastig om te organiseren. Het is veel gedoe om dit digitaal en via de PTT te organiseren. Hoe NU andere mensen te informeren, te inspireren en samen acties te voeren?

Kledingruil >>> Magazine

Als follow up voor het programma Fashion Revolution in 2019 was het idee om een Kledingruil te organiseren voor & door studenten Cibap Vakschool voor Verbeelding. Studenten Loes, Marit en Ruby, lopen stage bij Map Renes, alias Groenkapje. Hun opdracht is om promotie te maken en andere studenten te enthousiasmeren om ook duurzamer om te gaan met kleding. Ook was het idee om studenten van andere MBO en HBO opleidingen in Zwolle aan te moedigen om ook een Kledingruil te organiseren.

Van een Kledingruil organiseren naar een magazine maken. Eerder is Map Renes gastredacteur van Pulp de Luxe magazine geweest en heeft zij samen met Groenkapje netwerk een magazine vormgegeven. Ook nu is er een samenwerking en leveren diverse duurzame BBN-ers input voor het magazine. Magazine is in de MAAK!

Club Cele Lunch talk

Op vrijdag 24 april is van 12.30 uur tot 13.30 uur een online Club Cele meeting voor Fashion Revolution. Al meerdere editie heeft de redactie Club Cele in samenwerking met Groenkapje een dialoog georganiseerd. De hoofdgast voor deze lunch talk is de Zwolse Janet Mensink. Zij werkt voor Sustainable Apparel Coalition. Tiental jaren werkt zij aan het verbeteren van de mode industrie. In de periode dat zij voor Solidaridad werkte, heeft zij boeren in India begeleid bij het verbouwen van biologisch katoen. Nu voert zij vele gesprekken met CEO’s van grote modemerken om de productie te veranderen. In 2015 bij Fashion Revolution Salon was Janet Mensink voor de eerste keer gastspreker bij de Groenkapje event. Toen heeft zij het verhaal achter de Eerlijke Sweater, een initiatief van Solidaridad verteld. Daarna volgde verschillende momenten dat Janet Mensink en Groenkapje Map samen werkten om duurzame mode onder de aandacht te brengen.

fash Revolution

Mode is van alle leeftijden!

Ook te gast bij Club Cele programma is Serafina, 11 jaar en woonachtig in Zwolle. Zij is in het nieuws omdat zij is gestopt met het kopen van kleding. Bij het jeugdjournaal en bij NPO Radio 1 heeft zij hierover verteld. Ook nieuwsgierig hoe zij heeft besloten om geen kleren meer te kopen??

Club Cele Lunch Talk op vrijdag 24 april van 13.30 uur tot 13.30 uur!