Fashion Revolution in Zwolle

Groenkapje wil een Mode Revolutie ontluiken bij andere Zwollenaren. Samen in actie komen en aanhaken bij de wereldwijde actie Fashion Revolution Week.

Een initiatief van Carry Somers, die zij is gestart als reactie op het fabrieksongeval Rana Plaza in Banglades in 2013. Het doel is betere werkomstandigheden voor de modearbeiders, bewustwording bij de mode consument en om mode anders te produceren. Bij de huidige modemerken vragen om meer transparantie over hun modeproductie. Vanuit een horizontale samenleving de modeketen veranderen!

Fashion Revolution Week Zwolle

Wakker worden …

Samen wakker worden. Hoe kun je je mooi voelen in goedkoop geproduceerde kleding? Weet je dat een modemaker € 0,03 verdient aan een t-shirt dat jij koopt voor € 10,-. Het verven van de kleding is ongezond voor mens en slecht is voor het milieu. De Mode industrie is de tweede vervuiler na de olie industrie. Bij mode gaat het om de nieuwe mode trends! Groenkapje vraagt zich af “Is mode nog wel in de mode?”. Het TV programma “Genaaid” van de EO in samenwerking met Dutch Sustainable Fashion Week geeft een beeld over de negatieve impact van Fast Fashion industrie. En is er een alternatief voor de toekomstige modemakers.

Revolution

Het zit in de lucht ! Samen actie voeren en opstaan om de wereld beter te maken. Bij de Klimaat Mars is een Mode front, een initiatief van de modestudenten AMFI ( Amsterdam Fashion Instituut) en het team Fashion Revolution Nederland. Onlangs bij the “London Fashion Week” presenteerde Vivienne Westwood een protest show. Dit gaan we ook doen in Zwolle!

FRW banner

CHANEL on Tour

Groenkapje actie is om samen Chanel Trapman on tour te gaan in Zwolle. Afgelopen jaar heeft Chanel een documentaire “The positive Chain of Change”. Hiervoor heeft zij diverse mensen geïnterviewd vanuit politiek, modemakers, kunstenaars, influencers, Bnn-ers, actievoerders en meer .. Op dit moment zijn meerdere MBO en HBO scholen benaderd.

Chanel Trapman
Chanel Trapman

Programma

Samen met andere Zwolse kwaliteiten een programma vorm geven. Voorlopige programma.

fashion Revolution poster "Who made my clothes"