Fashion Revolution in Zwolle

Groenkapje wil een Mode Revolutie ontluiken bij andere Zwollenaren. Samen in actie komen en aanhaken bij de wereldwijde actie Fashion Revolution Week.

Een initiatief van Carry Somers, die zij is gestart als reactie op het fabrieksongeval Rana Plaza in Banglades in 2013. Het doel is betere werkomstandigheden voor de modearbeiders, bewustwording bij de mode consument en om mode anders te produceren. Bij de huidige modemerken vragen om meer transparantie over hun modeproductie. Vanuit een horizontale samenleving de modeketen veranderen!

Fashion Revolution Week Zwolle

Wakker worden …

Samen wakker worden. Hoe kun je, je mooi voelen in goedkoop geproduceerde kleding? Weet je dat een modemaker € 0,03 verdient aan een t-shirt dat jij koopt voor € 10,-. Het verven van de kleding is ongezond voor mens en slecht is voor het milieu. De Mode industrie is de tweede vervuiler na de olie industrie. Bij mode gaat het om de nieuwe mode trends! Groenkapje vraagt zich af “Is mode nog wel in de mode?”. Het TV programma “Genaaid” van de EO in samenwerking met Dutch Sustainable Fashion Week geeft een beeld over de negatieve impact van Fast Fashion industrie. En is er een alternatief voor de toekomstige modemakers.

Revolution

Het zit in de lucht ! Samen actie voeren en opstaan om de wereld beter te maken. Bij de Klimaat Mars is een Mode front, een initiatief van de modestudenten AMFI ( Amsterdam Fashion Instituut) en het team Fashion Revolution Nederland. Onlangs bij the “London Fashion Week” presenteerde Vivienne Westwood een protest show.

FRW banner


Programma

  • 23 april om 20.30 uur – Club Cele is de kick off van Fashion Revolution. Chanel Trapman TALK & DOCU en een videoclip van Janneke Honings gemaakt tijdens haar bezoek aan Indonesie voor het modelabel J.Lab3L.
  • 19 t/m 28 april – Mode foto expositie door de Mode Garde, Zwols modeplatform duurzame en circulaire mode. Bestaande uit Dorien Bolhuis – modelabel Sophi Lou, Janneke Honings – modelabel J.Lab3L, Karin van Oosten naailab, Renée van Cootwijk – Textielchirurgijn Boro en Map Renes – Groenkapje & circulair mode van zalmhuid.
  • KledingruilFocus “De Winkel” & Kledingruilfeestjes 038 in programma Club Cele op 23 april. Hier is link naar event.
  • Green Hub, studenten Windesheim Honours College organiseren een programma voor en door studenten. Op donderdag 25 april een meet & greet met Roosmarie Ruigrok, coördinator Fashion Revolution NLD.
  • 24 en 25 april – Event Future Designers door studenten Cibap Ontwerpfabriek. Start met het tonen van de docu & dialoog Chanel Trapman. De studenten gaan aan de slag met tweedehandskleding en bedenken slogans a la Loesje. Op de tweede dag is een kledingruil en is Roosmarie Ruigrok, coördinator Fashion Revolution NLD team, keynotespreker. Tot slot presteren de studenten de collectie in een Mode Parade.
fashion Revolution poster "Who made my clothes"