Fotoshoot Libelle

De redactie van de Libelle heeft Map Renes, circulair fashion designer benaderd voor een fotoserie duurzame vrouwen. Met haar modeservice ROKK on ROLL, maakt zij circulaire mode van zalmhuid op maat. Met als doel om het verhaal uit te rollen van circulaire economie. Naast het geven van een opdracht voor het maken van een rok op maat, is het mogelijk om de ROKK on ROLL mode items te lenen voor bijzondere momenten. Zalmleer is een bijproduct van de zalm, die bestemd is voor consumptie. Door de gehele vis optimaal te gebruiken is er aandacht voor No Waste. Een oude culturele traditie zoals van het Nanai volk, die visten op zalm en alles gebruikte van de vis. Min of meer een vergeten ‘groente’.

Het visleer is een alternatief voor rund-en exotische leer. De modeproducten hebben een materialen paspoort. Op den duur is het mogelijk om het materiaal te hergebruiken door het zalmleer opnieuw van vorm te veranderen. Van Jas, Jurk, Tas.

Schommelen Automat

Duurzame portretten

In het dagelijkse leven andere keuzes maken na het lezen van het boek “de Goede Gids” geschreven door Marieke Eyskoot. Zij heeft meerdere boeken geschreven en is een veel gevraagd spreker over duurzaamheid. Zij was de eerste duurzame vrouw, die in een glamoureus stijl is gefotografeerd.

Wonen in het klein – Marjolein Jonker woont sinds mei 2016 in een Tiny House. Op weg naar het realiseren van haar woon wens heeft zij andere mensen meegenomen in het proces. Zij heeft de stichting Tiny House Nederland opgericht. De afgelopen jaren was zij regelmatig in de media om haar ervaring te delen.

Marije Douma heeft een winkel RecycleKid met tweede hands kleding en gerecycled speelgoed voor kinderen. Soms heb je het gevoel dat je weinig kleding in jouw garderobekast hebt. Marije geeft cursussen “Duurzame Kledingkast”, en laat je opnieuw de schatten zien in jouw kast.

Aandacht voor zero waste. Erica Isaacson van laat zien hoe ze zero waste leeft met drie kleine kinderen in de stad. Hoe doe je boodschappen zonder (plastic) verpakking. Kapotte producten repareren. Verpakking vervullen en minder consumeren. Erica deelt haar zero waste experiment in Amsterdam op instagram @TheZeroist.

Libelle #40

De crew voor de fotoshoot bestond uit Maartje van den Broek – styliste, Judith Pronk – visagiste en Robert Alexander – fotograaf. De fotoshoot was in de studio Automat in Amsterdam. De portretten en de interviews verschijnen in de duurzame editie in week 40. Deze vijf duurzame vrouwen zijn op hun eigen wijze en eigen onderwerp pioniers. Allen willen andere mensen inspireren en enthousiasmeren om ook ecobewuste keuzes te maken. Het is super dat de redactie haar lezers meeneemt en hen hierover informeert. Hierdoor is er een groot bereik voor een ecobewuste leefstijl.