FRYSKE TRUI

Om de biodiversiteit, de circulaire economie en de lokale textielproductie te stimuleren in Friesland. Het project Fryske trui is een samenwerking tussen circulair mode-en textielbedrijf Loop.a Life in samenwerking met Social Designlab. Het is een initiatief in het kader van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018. Het doel is om de waarde van restmaterialen te tonen en de lokale maakindustrie in Friesland te stimuleren.
fryske-trui

Super Duurzaam

De Fryske Trui en vest is gemaakt van oude Zwolle truien en vlas. De truien worden lokaal ingezameld en gesorteerd op materiaal en kleur door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarna worden de truien teruggebracht tot vezels en gemengd met vlas. Een prachtig gewas dat als wisselteelt de biodiversiteit stimuleert. Hiervan worden nieuwe garens en truien geproduceerd. Op deze wijze is nauwelijks water en chemicaliën nodig.

Frysk Design

Het ontwerp van dames vest en heren trui is tijdloos. Het is geïnspireerd op het oude Fryske landschap en de traditionele klederdracht. 

Crowdfunding

Door een crowdfundingactie is 133% van het bedrag voor de productie gefinancierd. Een geslaagde actie om aandacht te krijgen voor het mooie, schone Fryske landschap. Door de trui en het vest te kopen via crowdaboutnow.nl/frysketrui. Samen de biodiversiteit, circulaire economie en de lokale textielproductie stimuleren.