Future Fashion Pioniers

VPRO Tegenlicht zoekt Future Fashion Pioniers. De afgelopen eeuw heeft de mode- en kledingindustrie zich ontwikkeld tot een gruwelijk systeem van ‘Fast Fashion’. Elk jaar worden 100 miljard nieuwe kledingstukken geproduceerd in de lage lonen landen. Een derde daarvan wordt nooit gedragen, versnipperd of verbrand. De mode-industrie is bovendien verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Het moet anders, maar hoe? 

VPRO Tegenlicht zoekt mensen, die oplossingen bieden. Bijvoorbeeld door te experimenteren met nieuwe materialen, het combineren van mode met technologie, het omtoveren van afval tot outfit, of het uitlenen van kleding in je eigen kledingbibliotheek. Deze pioniers presenteert VPRO Tegenlicht op de website. 

Zwolse nominaties

Groenkapje is op deze wedstrijd geattendeerd door Marit Otto, Zwolse kunstenaar en Arne Pronk, ex collega vanuit de lokale politiek. Als andere mensen jou een kansmaker vinden, is dat een mooi compliment. Vanuit het project “Samen van Katoen geven” heb ik andere modemakers aangemoedigd om samen Zwolle op de kaart zetten, namelijk Janneke Honings van het modelabel J-Lab3l en Renée van Cootwijk, textielchirurgijn / Boro techniek.

Top 5

Op 12 december presenteerden vijf finalisten zich bij de Meet Up in Pakhuis de Zwijger op 12 december. Het publiek heeft gekozen voor Miss Green (duurzaam modelabel) en Indiaan in de Kast (styliste). De vakjury kozen voor Textiellab van De Waag in Amsterdam. Vanuit een open source ontdekken en kijken hoe de mode te veranderen. Bijvoorbeeld door mode te kleuren met bacteriën. 

Meet up Future Fashion

In verschillende steden worden meet up georganiseerd om de dialoog voort te zetten. Op dinsdag 22 januari 2019 organiseert Club Cele een meet up in Zwolle. 

Recente Berichten

Alles heeft zijn prijs
26 november 2020
Samen Sneller Duurzaam
Sneller samen duurzaam
26 oktober 2020
Fashion Rebels actie sdg’s
17 september 2020

Wat we doen

van katoen geven groenkapje
Future of Fashion Show
dag van de duurzaamheid 2010
Upcycle Netl_Catwalk_Groenkapje
Green fair
Internationale Vrouwendag 02
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Modeshow Puurfair

Twitter