Op de Dag van de Duurzaamheid was er een duurzaam programma bij Hogeschool Windesheim te Zwolle. Studenten Windesheim Honours College hadden het idee voor een Sustainable Fashion Show, een kledingruil en een talk door Marieke Eyskoot, auteur van het boek De Goede Gids. Duurzaamheid door de next generation.

Stoere lokatie

Kenmerk van de showvormgeving van Map Renes is dat zij op lokatie kijkt voor een geschikte plek voor een modeshow. In dit geval is haar oog gevalen op de balkons en de brandtrap van het Techniek Gebouw. Bij modeshow bestemd voor consumenten is haar visie om een show te presenteren door niet professionele modellen. Het is leuk als publiek om naar een modellenteam te kijken waarin zij zichzelf kunnen herkennen. Ieder mens is mooi en uniek.

Future of Fashion Show

Groenkapje Catwalk workshop

Twee weken van te voren is gestart met catwalk workshops olv  Groenkapje Map. In de workshops zijn aspecten zoals oogcontact maken, ruimte durven innemen, lekker dansen, gezamenlijke poses aannemen. Het gaat hier vooral om teamwork. Samen duurzame mode showen voor andere medestudenten en medewerkers van Hogeschool Windesheim. Ook hier gaat het om respect voor elkaar. Zijn wie we zijn en verbondenheid van mensen op deze aardkloot.

One world, One Voice, we all are connected!

Future of Fashion Show

Zwolse samenwerking!

In de modeshow is duurzame en innovatieve mode geshowd van lokale winkels en modelabels; Pistache mixstore, Echt Sjaan, labels Sophi Lou en J-Lab3L en vintage bruidsmode MimsMooiste. Wehkamp presenteerde duurzame mode en ook eigen gerecyclede collectie. De visagie en hairstylist was olv Irene Vlasblom. Het kleden van de modellen door Renee van Cootwijk en productie ass. was stagiair Roy Schepers. De algehele organisatie was in handen van studente Pien Gerards en docent Ferna Jalink – Honours College.

Future of Fashion Show

Dag van de Duurzaamheid

Dit jaar was de tiende editie van Dag van de Duurzaamheid. Een initiatief van landelijk organisatie Urgenda, een koploper op het gebied van duurzaamheid en ontstaan uit de universiteit uit Rotterdam. Een oorspronkelijk idee van Jan Rotmans en Marianne Minnesma. Op dit moment zullen meerdere mensen Urgenda kennen van de twee rechtszaken over het Klimaat tegen de Staat. Beiden hebben zij gewonnen. Een uitdaging voor de regering om nu echt vaart te zetten achter de klimaatdoelen.

Op de landelijke site Dag van de Duurzaamheid zijn alle activiteiten te zien, welke zijn georganiseerd. Voor gezamenlijke activiteiten in Zwolle heeft Groenkapje een Facebook event aangemaakt.