GENAAID

TV omroep EO heeft een zesdelige serie gemaakt over de mode industrie. Vier modestudenten en een influencer zijn benaderd om een duurzame modecollectie te maken en te presenteren tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week in oktober 2018. 

Er is alleen één voorwaarde: ze moeten eerst zelf ervaren hoe het er in de kledingindustrie aan toe gaat. Samen met Jennifer Hoffman reizen ze naar Myanmar, waar ze aan den lijve ondervinden welke prijs er écht voor onze kleding wordt betaald. Het blijkt voor alle kandidaten een confronterende ontdekkingsreis naar de schaduwkant van de mode-industrie.

Genaaid-(EO)-Groepsfoto

Ervaringen zoals het werken in de grootschalige mode ateliers, wonen en werken in een leerlooierij, het verven van t-shirts in de milieuvervuilende verfbaden, kennis maken met de kinderarbeid in de kleine naaiateliers en de bergen met kledingafval. In  iedere aflevering heeft het vijftal ook kennisgemaakt met positieve alternatieven. Hierbij aandacht voor vakmanschap zoals weven, borduren, jonge vrouwen toekomst bieden als kledingmaker en met een bus naar de kinderen toe gaan om hen onderwijs te geven.

Titels van de afleveringen: 1 Fast Fashion , 2 Spijkerbroeken en T-shirts, 3 Mode accessoires, 4 Kleding voor een prikkie , 5 Kinderarbeid 6 Het eerlijke alternatief. 

Het idee groeit bij de toekomstig modemakers om bij de modepresentatie een statement te doen! En JA zij voelen zich genaaid.

Recente Berichten

Kunstwerk Ecopolitan bestellen
27 juni 2020
cover ecopolitan
ECOPOLITAN #1
14 mei 2020
Elements of Freedom
16 april 2020

Wat we doen

van katoen geven groenkapje
Future of Fashion Show
dag van de duurzaamheid 2010
Upcycle Netl_Catwalk_Groenkapje
Green fair
Internationale Vrouwendag 02
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Modeshow Puurfair

Twitter

  • Posted withregram • @Cibap Student Marit Ziegler maakte deze toffe sieraden van zalmleer! Zij loopt nu stage bij Gr… https://t.co/tVUuH837KI 71 days ago
  • RT @urgenda: Wanneer beseffen we dat we een revolutie moeten doormaken? Een brief aan alle Nederlanders: Klimaatverandering bedreigt het vo… 156 days ago