Op 10 oktober 2017 was het opnieuw Dag van de Duurzaamheid, initiatief van Urgenda. Sinds 2009 doen zij oproep om een activiteit te organiseren om zo extra aandacht te genereren voor duurzaamheid. Vanuit haar initiatief FRISGROEN en Groenkapje heeft Map Renes diverse activiteiten in de loop der jaren georganiseerd in haar woonplaats Zwolle.

Dit jaar was haar focus om nieuwe items vorm te geven voor de diverse shows in Dutch Sustainable Fashion Week. Tijdens de #TalkingTrash show in Circl, nieuwe circulair paviljoen van ABNAMRO aan de Zuid As in Amsterdam, werd zij opnieuw benaderd door de PR dames van Urgenda. Spontaan klopte het idee op om een stropdas van zalmleer aan de Zwolse wethouder Michiel van Willigen te overhandigen. Bij een koffie moment is een blauwe, zalmleren stropdas overhandigd.

Samen van gedachten gewisseld over hoe de lokale retail te attenderen en te inspireren over de veranderende maatschappij en de daarbij behorende economie. Zoals een duurzame en circulaire economie.

Achtergrond – Oorspronkelijk kennen de wethouder van Willigen en Map Renes elkaar van eigen initiatieven zoals Autodelen en Frisgroen | Groenkapje. Ook waren zij beide vertegenwoordig in de werkgroep Zwolle Millennium Stad. En was Map Renes gedurende een korte periode burgerraadslid van Groenlinks Zwolle. Een spontane actie was mogelijk!