Groenkapje vangt ECO dromen!

Donderdag 3 maart stond het ECOdrome geheel in het teken van ‘het groene leven’. De wereld moet groener en hoe kan daar een steentje aan worden bijgedragen?

ecodromen

Groene workshops

Vele basisschoolkinderen uit konden donderdag verschillende workshops volgen welke allemaal te maken hadden met mens dier en milieu. Deze werkshops werden gehouden in het ECOdrome, een inspirerende omgeving voor ‘het groene leven’.

Vele bijdragen aan de natuur

Om alvast een groene sfeer te creëren begon de dag met een mooi sprookjesverhaal over Groenkapje. Na dit verhaal mochten de kinderen zelf aan de slag. De ene helft ging toneelspelen, en de andere helft mocht met de handen aan de slag. Er werden dromenvangers, vogelhuisjes en droomhuizen gebouwd. Mooie groene fantasieën kwamen hierbij naar boven.

De toneelgroep leefde zich in in een oerdier zodat zij zich beter in dieren konden verplaatsen. Door het maken van de dromenvangers konden de kinderen zich verplaatsen in indianen welke dicht bij de natuur staan. Het is de bedoeling dat deze dromenvangers mooie groene dromen gaan vangen. En wat is nou een groen droomhuis? Bijvoorbeeld een huis met een boom erop of een huis met banken van boomstammen en een eigen groentetuin. Ook werden er mooie vogelhuisjes gebouwd om zo meer aan de dieren te denken.

Groene ideeën

Wat kunnen kinderen bijdragen aan een mooie groene wereld? Kinderen zijn erg beïnvloedbaar en zij kunnen ook invloed uitoefenen en volwassenen inspireren met hun fantasieën. Zo kwamen de kinderen al met ideeën als ‘minder lang douchen’ en ‘blikjes niet op straat maar in de prullenbak’. Ook willen de kinderen nu wel graag een eigen groentetuin.

Ecologische gewoonte

Een doelstelling van deze dag was dat het voor de kinderen een gewoonte zal worden om ecologisch te denken. Dat verantwoorde voeding normaal is, en dat ze altijd zullen denken aan mens, dier en milieu. Hopelijk zijn de kinderen door deze dag erg geïnspireerd en zullen alle ECOdromen uitkomen!