JURK met Zwolse handdruk

Op zaterdag 22 juni is de ‘levering’ van een duurzame JURK , speciaal op maat gemaakt voor de Zwolse wethouder Monique Schuttenbeld. De maker is Karin van Oosten, zij is één van de modemakers van de Mode Garde,  het Zwolse modeplatform. De jurk is gemaakt van restant modestoffen van Jannetje Loos, een voormalige Zwolse mode ontwerpster.

Als extra detail heeft het ontwerp een Zwolse handdruk van donker blauw leer. Een perfecte look als vertegenwoordiger van Zwolle voorbij de komende Hanze  Reis naar Rusland.

Zwolse duurzame jurk voor de wethouder -Hanzejurk

Zwolse JURK!

De Mode Garde wil met het project JURK een serie jurken maken voor  verschillende Zwollenaren. Door een serie JURKEN te maken, komen de verschillende opties van hoe duurzaam omgaan met kleding aanbod.  Steeds vaker zijn er in Zwolle kledingruil party’s en Repair cafés om de draagduur van mode te verlengen. Bij de Jurken aandacht voor NoWaste, Boro, sociaal, lenen, huren, vermaken.  Doel is om andere Zwollenaren te enthousiasmeren voor duurzaam gedrag betreft hun kleding. De serie JURKEN zijn te zien tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week in oktober in Zwolle.

Mode Garde

Vorig jaar is het Zwols Modeplatform ontstaan om samen meer promotie te maken voor duurzame en eerlijk geproduceerde mode. Het is een initiatief van Map Renes. De afgelopen tien jaar heeft zij vanuit haar groene concepten Frisgroen en Groenkapje duurzame mode- en leefstijl onder de aandacht gebracht. Door nu samen kwaliteiten te bundelen meer aandacht generen voor duurzame –en circulaire mode. Andere members van de Mode Garde zijn Janneke Honing van het label J-Lab3.L en Renée van Cootwijk, Textielchirugijn met Boro techniek. Karin van Oosten leidt mensen op voor kleermaker, geeft naailessen aan consumenten, ontwerpt en maakt / NaaiLAB. Naast het vormgeven van duurzame modeshows, heeft Map Renes een circulaire modeservice. Zij maakt rokken op maat van zalmleer en verhuurt zalmleren rokken voor speciale duurzame momenten. Ook bedenkt zij groene concepten om andere mensen te enthousiasmeren voor een duurzame leefstijl. Zij is Groenkapje.

De serie Jurken is ter voorbereiding van een Zwolse eigen circulaire modestof.