De deuren zijn geopend van Kas van KAAT, een nieuwe biologische plek aan de Herfterlaan 2A te Zwolle.

Een nieuw project “Kas van Kaat” is opgezet door de Omega groep. Doel is een werkplek te creëren voor mensen met  een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen helpen zij de Stadslanderijen met oogsten, biologische producten inpakken en verwerken tot soepen, taarten en maaltijden. Dit vanuit respect voor milieu, de natuur en elkaar op het land van KAAT.

Kas van KAAT broodje

Heerlijk proeven!

In het Lunchcafé van Kas van KAAT kun je heerlijk proeven van de eigen producten en vers gebakken brood. Groenkapje heeft genoten van een heerlijk koffie en broodje met makreel. Ook is het mogelijkheid om een picknickmand met lekkers te bestellen voor een picknick in het park. Vanuit het café kun je lekker wegkijken over de vijver, tuin en weiland.

Workshops

Ook is het idee om groene workshops te geven zoals het vlechten van manden en korven van riet, inmaken van groenten en koken. Voor meer informatie zie de website bij activiteiten.

Persoonlijke note!

Eerlijk gezegd was Groenkapje nieuwsgierig naar de Kas van KAAT. Al enige tijd kreeg zij verslag over de vorderingen van de inrichting door haar kookvriend Gert Jan Makaske. Hij heeft zorg gedragen voor de inrichting van het Café en de winkel. Zo is Groenkapje extra blij verrast over de nieuwe plek!