Koude preisoep – fris groen soepje!

Op 7 juni was de Big Bang Broccoli actie in Zwolle. Een mooie samenwerking door Foodguerrilla uit Amsterdam met lokale initiatieven uit Zwolle. Bij deze actie zijn Broccolistekjes uit gedeeld. Groenkapje heeft ook getrakteerd op een verfrissend, koud preisoep. Zo is er vaak gevraagd naar het recept.

fris groen soepje

Priesoep

Ingredienten: 2 prei, 1 ui, 50 gram boter, 3 aardappelen, 750 ml groentenbouillon, 3 grote eetlepels creme fraiche, peterselie, zout, peper en nootmuskaat.

Snipper ui en prei en fruit beide in boter boven een uiterst laag vuur heel licht goudgeel. Houde de deksel op de pan om te voorkomen dat prei en ui bruin gaan bakken. Voeg de in dunne plakjes gesneden aardappelen toe, giet de bouillon erbij en laat de soep zachtjes een half uurtje koken.

Soep iets laten afkoelen. Met de staafmixer de soep pureren. Toevoegen de lepels creme fraiche. De soep om smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Houd er rekening mee dat een koude soep wat flauwer van smaak uitvalt. Daarna de soep af laten koelen en voor serveren nog extra een uurtje in de koelkast.

(Deze  soep kan ook warm worden geserveerd!)

Big Bang Broccoli promotie actie voor gezonde voeding!

Eet smakelijk!