Lange relatie met kleding!

Voor een item in Pulp de Luxe magazine heeft Map Renes, initiatiefnemer Groenkapje verteld over liefde voor mode en haar lange relatie met kleren. Lees het hieronder haar persoonlijke verhaal over mode.

“Lef hebben om een lange relatie aan te gaan met kleren door Map Renes”

Als een trotse pauw show ik mijn olijfgroene, leren trenchcoat, die ik al veertig jaar bezit. Als jonge modeliefhebber heb ik deze impuls aankoop betaald met mijn eerste betaalcheques. Mijn maandsalaris als parttime makelaarsassistente heb ik in één keer uitgegeven.

Met mijn zwarte leren rok heb ik al een relatie voor mijn Kunstacademie tijd. Op het makelaarskantoor heb ik dit kledingstuk op representatieve wijze gedragen. Later als kunstacademie student gaf ik de rok een punklook met in mijn haar extra blauw en roze kleuren. De afgelopen winter ‘leefde’ ik in mijn eigen vintage rok van 35 jaar geleden. Heerlijk vertrouwd!

Map Renes lange relatie

Een ander Modeliefhebber verhaal is..

In 1986, na de kunstacademie startte ik een eigen onderneming MAPSZ [Mode! Advies Promotie Styling] en werkte ik parttime in een modewinkel met Hollandse ontwerpers. Bij mijn belastingaangifte blijkt dat ik de winkel goed heb gesponsord door mijn eerste jaarinkomen te besteden aan mode. Bij nader inzien had ik geleefd van mijn verdiensten als modeshowvormgever in de Haarmodewereld. Ook uit deze periode heb ik uniek vormgegeven kleren en tassen in mijn kledingkast.

JA!, ik hou van mode! Het zit gewoon in mijn genen.

Sinds ik FRISGROEN feesten en Groenkapje Catwalk organiseer, koop ik ieder seizoen een eerlijke mode item. Inmiddels heb ik het lef om een lange relatie aan te gaan met eerlijke mode. Mijn favorieten merken zijn People Tree en Skunfunk, die transparant zijn in bedrijfsvoering en laten zien wie hun mode maakt.

De afgelopen jaren heb ik eerlijke mode van de verschillende modewinkels en modemerken gepromoot bij de Groenkapje Catwalk. Het was een bijzondere ervaring om bij the Dutch Sustainable Fashion Show 2016 één van de zeven Fashion Designers te zijn.
Met als effect dat nu de tijd aan breekt dat ik nu ook een lange relatie aanga met de dragers van mijn mode items JAS | JURK | TAS gemaakt van zalmleer. Bij mijn modeservice investeren de opdrachtgevers in zalmleer als grondstof. Een alternatief voor slangen- en krokodillenleer en een bijproduct van zalm voor de consumptie. Als modevormgever ontwerp ik mode en tassen. Het materiaal kan in de toekomst opnieuw worden vormgegeven naar een ander product.

Lange Relatie Kleding Map Renes

Ik daag Fashion Victums uit om ook een lange relatie aan te gaan met mij als maker.

Lancering nieuwe ontwerpen ROKK & TAS, Circulair Fashion items – medio juni 2017.