Lekker proeven tijdens de Pieperfuif

Chips, dat kon op een Pieperfuif natuurlijk niet ontbreken. Daarom was er tijdens het feest de mogelijkheid om te proeven van Hoeksche chips. Deze chips is, zoals de naam al een beetje verklapt, afkomstig uit de Hoeksche Waard, waar drie aardappelboeren de aardappels op duurzame wijze verbouwen én verwerken. De smaken zeezout, paprika, tuinkruiden en knoflook waren vertegenwoordigd.

Pieperfuif

Lekker knapperige, dikke chips, daar waren alle gasten het wel over eens. ‘Eindelijk chips die ook echt naar aardappel proeft!’ De paprikavariant won aan populariteit, zo was duidelijk te merken aan de snel afnemende inhoud van het bakje. De opvallende oranjerode kleur werd door vele proevers erg aantrekkelijk gevonden.

Wat betreft de voorkeur voor een smaak bleek het spreekwoord ‘Smaken verschillen’ nog steeds van kracht; de één had het liefst zeezout, de ander knoflook.. Toch ontwikkelde zich gedurende de avond een topfavoriet, namelijk de ‘Smaak van het seizoen’ tuinkruiden.

Al zat hier wel een addertje onder het gras: juist de tuinkruidenvariant bleek de toevoeging gistextract te bevatten. Helaas dus, voor degenen die dit veelbesproken ingrediënt vermijden, geen succes. Maar niet getreurd: deze chipsliefhebbers kunnen met een gerust hart genieten van de overige genoemde smaken – en persoonlijk zou ik de paprikachips aanraden!

In Zwolle verkrijgbaar bij Harry, de Smaakspecialist, van der Capellenstraat 57
Online via http://www.ambachtelijkechips.nl/zelf%20bestellen.html