Mode Mix

Langer genieten van mode! Een re-styling van vier oude, reeds gedragen blouses door stagiaire Marianne, Studente Fase 3 bij Groenkapje. Dit als experiment en voorbeeld voor het programma Future Designers Days bij Cibap Vakschool voor Verbeelding. Door de blouses te verknippen in horizontale en verticale lijnen ontstaat er een verzameling aan prints en vormen. Door deze onderling te verwisselen, zijn nieuwe modellen van blouses vorm te geven. Het effect is verrassend voor de maker.

Hacked by

Het is een trend om onverkoopbare kleding opnieuw vorm te geven (te hacken) voor een nieuwe collectie. Zoals Alexander van de Slobbe heeft gedaan in samenwerking met H & M. Of Viktor & Rolf een circulaire modecollectie hebben gemaakt in samenwerking met Zalando. Zoals de Patchwork T-Shirt in samenwerking met modestudenten. Te veel kleding wordt geproduceerd en is onverkoopbaar. In plaats van nieuwe, ongedragen kleding te verbranden of te vernietigen, is nu de oplossing Re-Make.

Connected

Tijdens Future Designers Days hebben studenten het mode experiment opnieuw uitgevoerd. Dit door eigen Tops met elkaar te delen en van dit materiaal opnieuw een top vorm te geven. Zij hebben hierbij professionele hulp gekregen van Karin van Oosten NaaiLAB. Tot slot hebben zij zelf de items gedragen bij een mode revolutie parade. Op deze wijze verbindt mode mensen met elkaar. Passend bij de werktitel “One world, one voice, we all are connectie”.

Positive Chain of Change

In de Mode Revolutie parade is mode ingezet als canvas voor teksten en leuzen mbt duurzame mode en anders modeproduceren. Mode als een communicatiemiddel om aandacht te generen voor Fashion Revolution Week. In de tweede ronde experimenten over hoe textiel te hergebruiken. Het waren eerste experimenten voor bewustwording van duurzaamheid en circulair gebruik van materialen. De titel “The Positive Chain of Change” van documentaire bij Chanel Trapman – Mumster was inspiratiebron.

Op deze wijze nieuwe toekomstige makers inspireren.

Mode Mix - kringloop mode

Blouses – tweede hands en afkomstig van Focus de Winkel in Zwolle.