Mode Parade bij Playground

Op donderdag 25 april was de opening van nieuwe circulaire lokatie van Cibap Vakschool voor Verbeelding. De openingsact was een Mode Parade gepresenteerd door studenten ICBD en Fase 4. Een idee van Map Renes alias Groenkapje. Voorafgaande waren verschillende keynote sprekers, waaronder Roosmarie Ruigrok, Clean & Unique en coƶrdinator Fashion Revolution Team Nederland.

Keynote by Roosmarie Ruigrok

In een sprankelende lezing heeft Roosmarie Ruigrok haar persoonlijke verhaal verteld over twintig jaar werkzaam zijn in de Mode. Eigenlijk had zij de aspiratie om balletdanser te worden. Door een blessure heeft zij een switch gemaakt door te kiezen voor een mode opleiding. In haar mode CV staat kostuums maken voor de Opera, eigen kledinglabels, adviseur bij startende duurzame modelabels. Nog steeds is zij adviseur en deelt zij haar kennis op het gebeid van bedrijfsvoering en het vervaardigen van duurzame modestoffen op wereldwijd bereik.

Playground_Modeparade

Een inspirerend verhaal voor de studenten International Creative Business Developer en Fase 4 studenten van Cibap, die zich richten op duurzaam en circulair ontwerpen. Fotomoment door Suzette Benjamin

Playground!

Na de keynote sprekers was de opening door Monique Schuttenbeld – wethouder, Eddy van Hiljum – gedeputeerde Overijssel en Coby Zandbergen – directeur Cibap.. Samen opende zij de deur voor de Mode Parade, een verrassingsact door studenten en docenten. Het idee is dat Playground, de nieuwe lokatie uitnodigt om duurzaam ontwerpkrachten te bundelen. Circulair en over de grenzen van vakdisciplines. Studenten en professionals krijgen letterlijk de ruimte om nieuwe uitingsvormen en ontwerpen te creĆ«ren en te experimenteren met (afval)materialen.

Parade #positive chain of change

In de Mode Parade was aandacht voor Fashion Revolution Week. Zichtbaar door de diverse tekstuitingen & verschillende producten ontstaat door re-use van tweedehands kleding. Vooraf heeft Map Renes een workshop “2B on the Catwalk” gegeven aan de Cibap studenten. In de workshop aandacht voor het maken van oogcontact met anderen, ruimte durven innemen als mens, alle mensen zijn met elkaar verbondenen. Zo ook met de mode arbeiders in de lage lonen landen. Groenkapje vindt ieder mens mooi en uniek! Dubbel op zo mooi in eerlijk geproduceerde mode.

In de media

  • De Stentor met foto en video clip door Frans Paalman
  • RTVFocusZwolle met videoclip & interview Ellen Bosman, kwartiermaker Cibap.