MODE plus …

Tien portretten “JURK” vertellen verschillende manieren over hoe je kunt kiezen om duurzamer om te gaan met kleding. Ofwel Mode plus ….

Fotograaf Job Boersma heeft verschillende generaties Zwollenaar gefotografeerd voor deze serie. Een idee in samenwerking met de Zwolse duurzame mode makers & ondernemers. Mode als communicatiemiddel om andere Zwollenaren te enthousiasmeren voor een duurzame leefstijl.

* MODE + herstel = Boro techniek

Renée van Cootwijk – Textielchirurgijn en hippe Oma, verfraait | herstelt tweede hands jeans met Boro techniek, een oude Japanse traditie.

* MODE + kwaliteit = langer gebruik kleding

Dertig jaar geleden kocht Gert Jan Makaske een zwart linnen colbert van het Hollands modelabel KEES. Als je kiest voor vormgeving en kwaliteit, heb je jaren plezier van kleding. Styling: stropdas in Boro techniek van Renée van Cootwijk.

* MODE + duurzaam aankoop

Kleding kopen is de meest gebruikelijke manier van modeconsumptie. Koop minder en koop goed! Ofwel duurzame mode voor het gehele gezin bij een duurzame winkel “Echt Sjaan” in Zwolle.

* MODE + show = Doen!

Studenten Windesheim Honours College showen duurzame mode van de winkel Echt Sjaan. Een Nieuwe generatie, die zich inzetten voor een betere wereld | duurzaam doen.

* MODE + left-overs

Duurzame Jurk van left-overs, op maat gemaakt en met een “Zwolse Handdruk” voor de Zwolse wethouder, Monique Schuttenbeld. Het is een ontwerp van Karin van Oosten – NaaiLAB. Aandacht voor vakmanschap en NoWaste.

* MODE + look!

Voor een bijzonder moment kiezen voor een eigen look! Samen met kleermaker Karin van Oosten creëren. Van advies bij de keuze van modestof tot het naaien van de Jurk(en) op maat.

* MODE + verbinding


  • Sociaal ondernemen is mode laten maken om mensen elders een beter bestaan te geven. Het doel van modelabel J-LAB-3L. In verbinding met Janet Mensink – Sustainable Apparel Coalition, die zich inzet om de modeproductie wereldwijd te verbeteren.

* MODE + klimaat actie!

Zetten we de wereld te KOOP?! Zwolse vrouwen lopen mee met Klimaat mars. Voor minder impact op het milieu kiest J-LAB.3l voor left-overs en/of circulaire modestoffen.

* MODE + paspoort

Zalmleren Rugtas met een materialen paspoort en aandacht voor de Sustainable Development Goals. Een co-creatie Map Renes en Roy Schepers, student Cibap vakschool voor verbeelding. Tas is geselecteerd voor expo Dutch Design Week 2019 in Eindhoven. Circulair Design.

* MODE + lenen

Zalmleren Rok & Tas lenen en betalen voor het gebruik is principe van circulaire economie. Liedewij de Graaf – Ik-ciru-LEER heeft een rok en blouse met Dahlia print geleend van modemaker Map Renes.

MODE + Pecha Kucha

Deze fotoreeks is in een Pecha Kucha gepresenteerd op 10.10.19. In het programma “Back to the Future | The Future is Back” op de Dag van de Duurzaamheid. Dit in samenwerking met de redactie van Club Cele.