Een moestuin op elk balkon!

Tijdens de komende Dutch Design Week is er weer veel aandacht voor duurzaam en circulair design. De Balkonton is hier een mooi voorbeeld van. Deze verticale moestuin op pootjes is een recycle-systeem op zichzelf. Op een oppervlak van minder dan twee stoeptegels composteer je je eigen GFT en kweek je 20 planten. De Balkonton is één van innovaties van de circulaire HOTSPOT tijdens de komende Dutch Design Week.

Balkonton
Moestuin in Balkonton

Afval bestaat niet

In een circulaire economie zijn de kringlopen gesloten: materialen worden hergebruikt in plaats van afgedankt. Op die manier sparen we het milieu en leveren ontwerpers een bijdrage aan de bestrijding van het klimaatprobleem. Van 18 tot en met 26 oktober staat Seats2meet Strijp-S geheel in het teken van circulair design. De locatie is voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘circulaire HOTSPOT’. Meer dan 150 exposities, workshops, lezingen en ontmoetingen rondom duurzaam design staan hier bij elkaar.

Zelf aan de slag

Je kunt op de circulaire HOTSPOT van alles zien en bekijken. Maar vooral ook zelf beleven. Voor kinderen is er de ‘e-waste race.’ Een spel dat laat zien dat recyclen ook leuk kan zijn. Volwassenen steken zondag 26 oktober de handen uit de mouwen bij de workshop ‘maak je eigen Balkonton’.

Bekijk het volledige programma

Hier is het overzicht van alle activiteiten.

De circulaire HOTSPOT is een initiatief van Stichting Circulaire Economie, gesteund door duurzaam warenhuis tomtoys, crowdfundingplatform Dutch Design Starter en Seats2meet Strijp-S

DDW locatie 31
Apparatenfabriek, Strijp-S
TorenAllee 24

5617 BD, Eindhoven

Van 18 t/m 26 oktober elke dag open van 11:00 tot 18:00 uur