Noord Hollandse Jeans

Samen ontdekken hoe we anders mode kunnen produceren. Materialen steeds opnieuw gebruiken voor nieuwe producten. Op weg naar een circulaire economie. Er is lokaal, provinciaal en landelijk “werk aan de mode winkel”.

Een inspirerend voorbeeld is de samenwerking tussen de provincie Noord Holland en de ondernemer Bert van Son van het circulaire jeanslabel Mud Jeans. Het doel van dit jeanslabel is om 100 procent gerecyclede spijkerbroek te maken. Hiervoor krijgt het label 1 miljoen euro. Een investering van Doen Participaties en van het Participatiefonds Duurzame Economie van de provincie Noord- Holland.

mud jeans foto

Vorig jaar heeft Mud Jeans 30 duizend spijkerbroeken verkocht. Het doel van Bert van Son is om dit te verdubbelen. De jeans is niet alleen in Holland te koop inmiddels ligt de broek bij zo’n 300 winkels in de schappen. Dit verspreidt over 29 landen.

Lees ook het artikel in Sprout.

Blauwe Loper

Het is een dot aan inspiratie hoe een Zwolse Circulaire denim stof te maken. Op dit moment is de eerste stap om meer Zwollenaren bij dit modeproject te betrekken. Voor een breder draagvlak. Voordat een oude jeans getransformeerd kan worden naar een nieuwe circulaire denimdraad zijn er tig opties om de jeans en het materiaal langer te gebruiken. Dit communiceren door een modeproject JURK made in Zwolle. Waarbij mode wordt gemaakt vanuit verschillende invalshoeken door de Mode Garde, Zwols Mode Platform.