Dag van de Duurzaamheid Events

Vooraf

Op 8 september 2009 was “de Nacht van de Duurzaamheid” in Amersfoort, een initiatief van landelijke organisatie Urgenda. Bij dit event vol van inspiratie over Duurzaamheid was een horizontale samenwerking vanuit wetenschap, bedrijven, bestuurders, organisatie, initiatieven, BBNers en burgers. Het was de kick off voor de Dag van de Duurzaamheid, waarbij de oproep om te laten zien waarmee je bezig bent op het gebied van duurzaamheid.

Op de eerste dag van de Duurzaamheid 09.09.09 heeft Groenkapje, Map Renes en Sonja van der Sar, een marktonderzoek gedaan welke winkels in Zwolle duurzame producten verkopen. De lokale media ging met de dames op pad.

2010

Groenkapje heeft Urgenda en de Dag van de Duurzaamheid geïntroduceerd in Zwolle. Bij het tweede FRISGROEN mode-en leefstijlfeest in het poppodium Hedon is Map Renes gevolgd door een videocrew van Urgenda. Dit materiaal is gebruikt voor de promotie van de Dag van de Duurzaamheid 2010.
Idee was om een groen promotiehuis in de voormalige postkantoor in te richten door een horizontale samenwerking in Zwolle. In de zomer heeft Map Renes verbinding gemaakt met verschillende duurzame initiatieven in de stad. Doordat de gemeente Zwolle het groene promotiehuis niet kon faciliteren is er een alternatief programma gemaakt. Uiteindelijk was er een splitsing van zakelijk en bestuurlijk programma in het Ecodrome. Voor de Zwolse burger was er markt en programma in Eeeuwig. Ludieke groenkapje actie was de carwash van elektrische auto’s van de Urgenda tour.

2011

Groenkapje was op verschillende plekken in de stad! Guerrilla actie bij de jaarlijkse begroting van de Zwolse Gemeenteraad, Groenkapje opdracht bij de opening van Zalsman en bij programma samengesteld door NMOverijssel en de gemeente Zwolle in het Ecodrome.

 

2012

Gemeente Zwolle en Natuur & Milieu Overijssel haken aan bij programma DuurSaam Café. Zo voor de tweede keer de lancering van de website “Duurzaam Zwolle”. Voor kinderen organiseerde het Groenkapje team een INSTUIF met creatieve workshops in het Stedelijk Museum.

Pieperkunst

2013

DuurSaam Café XXL met een programma samengesteld door horizontale samenwerking in de stad. Groenkapje heeft initiatieven benaderd die in de afgelopen vijf jaar al eerder gast waren bij haar DuurSaam Cafés of Frisgroen feest. Een repeat! Voor de eerste keer was het Stedelijk Museum Zwolle de gastheer voor dit veelzijdige duurzame programma. Een perfecte plek en passend bij de Zwolse tentoonstelling Millenniumdoelen. In samenwerking van de gemeente Zwolle en Natuur & Milieu Overijssel.

2014

Groene Salon programma, een momentopname van de wat er is op het gebied van duurzaamheid in Zwolle. Nu gericht op de toekomst, de veranderende maatschappij, de doe-democratie, participatie en lokale economie. In samenwerking met de gemeente Zwolle.

Ander pad!

Na vijf editie Dag van de Duurzaamheid is gekozen voor een ander pad / andere momenten om duurzaamheid onder de aandacht te brengen. Vanuit eigen visie zijn twee Salons georganiseerd, Fashion Revolution Salon en Groene Salon “Gympies & Pumps” in het Stedelijk Museum Zwolle. Dit in samenwerking met Urgenda, Kiesduurzamemode en Solidaridad.

 

WatDVDD 2009 - 2014
WaarDiverse plekken
DoelgroepBurgers, bedrijven, initiatieven, politiek en bestuur in Zwolle.
OpdrachtgeverGemeente Zwolle ism anderen in de stad.