Dag van de Duurzaamheid Events

In 2013 was DAMN FOOD WASTE een item bij DuurSaam Café, een initiatief van Groenkapje. Zo aandacht voor de eerste editie in Amsterdam. Precies één jaar later was de Zwolse editie op het Grote Kerkplein te Zwolle.

Map Renes is benaderd door Foodcabinet als programmamaker. In eerste instantie in kaart brengen van de initiatieven in provincie Overijssel, die zich richten op terugdringen van voedselverspilling. Dit ism Natuur & Milieu Overijssel. In het programma hebben ook landelijke initiatieven zich gepresenteerd op het markt. Bezoekers laten kennismaken van de nieuwe eiwitten, bier laten proeven over de datum, gratis groentjes van de stadstuinders en entertainment in de vorm van quizzen.

650 liter DISCO soep is er gekookt van de leftover van de akkers in Overijssel en de Noord-Oostpolder. Een groot succes in hartje Zwolle! Zo ook duurzaamheid aanzwengelen!

Damn Food Waste is een initiatief van OneWorld (FoodGuerrilla), Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement (YFM), DuurzaamDoor en Feeding the 5000/EU Fusions.

WatDamn Food Waste 2014
WaarGrote Kerkplein te Zwolle
DoelHet continueren en versterken van de aandacht voor voedselverspilling.
DoelgroepBurgers, bedrijven,
OpdrachtgeverDamn Food Waste is een initiatief van OneWorld (FoodGuerrilla), Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement (YFM), DuurzaamDoor en Feeding the 5000/EU Fusions.