GroeneSalon_Gympies&Pumps

Groene Salons

In het hart van Stad elkaar ontmoeten en inspireren over duurzaam doen! Zoals de Groene Salon editie op de Dag van de Duurzaamheid in 2014. Het programma was een momentopname van ‘wat er speelt’ in Zwolle op het gebied van duurzaamheid door een horizontale samenwerking.

Subtitels:
* Geld versus vrijwilligerswerk
* Bomen over bomen
* Ambachtseconomie – Maken is het nieuwe denken
* Nieuwe burgers / Nieuwe bestuurders

Een openingsdialoog door Filip van As, wethouder duurzaamheid van de gemeente Zwolle en Thecla Bodewes, internationale zakenvrouw en directeur van scheepswerf. Hoe kan de lokale economie leren van internationale economie?

Vijftig initiatieven hebben meegewerkt en zich gepresenteerd in 10 zalen van het Stedelijk Museum Zwolle. Zoals de lokale ambachtslieden bij de Pronktafels in zaal 2Hoog. Om de trap was een mix van houten leefstijlproducten van krampaal tot stropdas. In de Drosten keuken was item ‘brood op de plank’ vanuit een biologische bakker en vanuit het Broodfonds. In de Salon een dialoog door bestuurders en doeners. In het museumcafĂ© aandacht voor food, drinks en muziek DJ Soulclap.

De Groene Salon in een variant op de traditionele, Parijse Salon met dialoog, muziek en expositie om aandacht te generen voor ecobewustzijn.

WatGroene Salon
WaarStedelijk Museum Zwolle
DoelgroepZwollenaren
OpdrachtgeverEigen initiatief ism Gemeente Zwolle