Project Cece -> Duitsland

Op woensdag 20 september lanceren drie Amsterdamse jonge vrouwen hun project Cece (Project Conscious Clothing) in Duitsland.

Project Cece is een bedrijf dat door middel van webtechnologie het online aanbod van verschillende duurzame en eerlijke webshops verzamelt op één website ( www.projectcece.com ). Duurzaamheid is een hot topic. Toch is de mode-industrie nog steeds één van de meest vervuilende industrieën wereldwijd en wordt kleding vaak geproduceerd onder barre werkomstandigheden.

Het doel van Project Cece is om integere duurzame merken zó makkelijk vindbaar te maken, dat duurzame mode de norm wordt. Hiervoor hebben we webtechnologie ontwikkelt waarmee het online aanbod van duurzame en eerlijke kleding op één platform verzameld wordt en aankopen getrackt kunnen worden. Zo hoeft de consument niet meer meerdere (vaak kleinere) webwinkels af te speuren op zoek naar een duurzaam alternatief voor een kledingstuk.

Project_CeCe

5 Categorieën

De website biedt verschillende nieuwe functionaliteiten die de informatievoorziening over bewuste kleding intuïtiever tracht te maken. Zo zijn alle producten gelabeld in 5 categorieën zoals Milieuvriendelijk, Eerlijke Handel, Lokaal Geproduceerd, Steunt Lokale Bevolking en Veganistisch. De gebruiker kan zo in één oogopslag zien op welke vlakken men bij de productie van het kledingitem geprobeerd heeft een positieve voetafdruk achter te laten. Alle keurmerken van het merk zijn bij het product zichtbaar, met een korte uitleg over het keurmerk die zichtbaar is als de muis over het logo beweegt. Daarnaast wordt er bij elk product een to-the-point uitleg gegeven over waarom het merk duurzaam is.

Historie

Project Cece lanceerde in Nederland op 5 september 2016, de drie oprichters waren toen studenten (2x Natuurkunde en Sterrenkunde en 1x Economie en Bedrijfskunde). Inmiddels, is het bedrijf uitgegroeid naar een platform met een groot verzameld aanbod van meer dan 35 winkels en meer dan 150 merken! Het platform werd positief ontvangen vanuit de kant van zowel winkels en merken, als consumenten en lijkt in te spelen op een groeiende vraag.

De Duitse variant is  www.projectcece.com/de . Project Cece is het grootste duurzame eerlijke en duurzame mode verzamelplatform in Nederland en wil hiermee ook het grootste platform worden in Europa.