Pulp special – WhoMadeMyClothes

Samen een Magazine maken als actie voor Fashion Revolution Week!

Op 26 april is het e-magazine pulp de luxe special editie WhoMadeMyClothes online. Het is gelukt om in twee weken tijd een magazine voor Fashion Revolution Week, 24 t/m 30 april 2017, vorm te geven.

Begin april heeft Job Boersma, initiatiefnemer van het pulp de luxe magazine, Map Renes benaderd als gastredacteur. Vanuit haar Groenkapje netwerk kent zij veel mensen en organisaties, die zich inzetten voor Eerlijke Mode. Van haar een enthousiaste reactie en gelijk ook haar voorwaarde dat het magazine WhoMadeMyClothes in de Fashion Revolution Week zou verschijnen. Door de input van Groenkapje netwerk is een magazine ontstaan van 118 pagina’s met een mix aan informatie, tips, visies en een tussenstand van de stappen, die zijn gezet voor een verantwoorde modeproductie.

#WhoMadeMyClothes

Wie?

In het magazine WhoMadeMyClothes zijn verschillende IK interviews zoals van Roosmarie Ruigrok – Clean & Unique, Joke Bom van de duurzame modewebwinkel WatMooi en van Map Renes als redacteur, verbinder, promotor en mode-ontwerper Circular Fashion. Ook initiatieven zoals Eerlijk Winkelen, Stoere Vrouwen, KiesDuurZameMode en het Fashion Revolution NLD team hebben materiaal geleverd. Natuurlijk ook podium voor modewinkels en eerlijke mode labels. Het magazine is vormgegeven door Richard Vermijs – IJgenweis visuele vormgeving. Waarom? Het is vier jaar geleden dat de fabriek Rana Plaza is ingestort in Bangladesh. Dat heeft een schokeffect opgeleverd over heel de wereld. In 2014 is de Engelse Carry Somers het initiatief Fashion Revolution gestart. Om samen aandacht te vragen voor betere werkomstandigheden voor de modearbeiders. Bij de actie is het idee dat de consument de vraag #whomademyclothes stelt aan hun favoriete modemerk. Inmiddels zijn er wereldwijd verschillende intenties ondertekend door politiek en modemerken voor een verantwoorde modeproductie. Echter veranderen heeft tijd nodig zowel bij de consument als modeproducent.

Achtergrond informatie

In 2013 heeft Map Renes vanuit haar projecten Frisgroen & Groenkapje een FRIS MODE CAFE georganiseerd in brasserie Samen te Zwolle. In samenwerking met Lynsey Dubbeld, trendanalist en auteur boek “Mode voor Morgen”. Ook is een zomerse kledingruil georganiseerd door Das Nouveau Vod. Door een groen feest, café of salon te organiseren, wil Map Renes andere mensen ontmoeten en enthousiasmeren om ecobewuste keuzes te maken voor een betere wereld. Voor deze Fashion Revolution 2017 heeft zij nu samen met Job Boersma, Richard Vermijs en Groenkapje netwerk een magazine gemaakt.

Weet jij wie jouw kleren heeft gemaakt?