Rianne de Witte goes GREY!

Rianne de Witte is terug met een nieuwe collectie en verkooppunt in Breda! Sinds 1994 houdt de Bredase modeontwerpster Rianne de Witte zich bezig met het ontwikkelen van kleding gebaseerd op duurzaamheid en heeft zij met haar merk internationaal een trouwe klantenkring opgebouwd.

De Witte mag met recht pionier op het gebied van duurzame kleding worden genoemd. Naast het ontwikkelen van duurzame collecties op eigen naam sinds 1994 was De Witte  ook ontwerper bij duurzaam en experimenteel modemerk Netl (collectie obv brandnetelgarens), ontwierp ze twee succesvolle lijnen voor Cora Kemperman en werkte ze afgelopen 3 jaar mee aan een fairtrade collectie voor Stichting Strawberries.

De nieuwe collectie is wederom herkenbaar Rianne de Witte; eenvoud, bijzondere details, goede pasvorm, duurzaam geproduceerd en tijdloos ontwerp.

Een oorspronkelijke kijk op kledingstukken

Minimalistische, tijdloze ontwerpen brengen een welkome verfrissing in deze tijd van merkenovervloed en maximalistische mode. Rianne de Witte brengt met haar nieuwe collectie een verstild minimalisme en keuze uit een tijdloze garderobe een duurzaam stijlalternatief. Een roodfluwelen, coconvormige jurk, een lichtgewicht linnen japon geïnspireerd op een traditioneel nachthemd of juist een klassieker uit haar oeuvre uitgevoerd in organisch katoen. Elke halslijn, plooitechniek en borduurstijl is een doordachte, stille ooggetuige van aandacht voor ambacht en romantiek en een verre referentie naar traditionele kleding dracht. De ambachtelijke en unieke borduursels uit de collectie worden verzorgd door Wereldwijven van Stichting Intermezzo in Dordrecht; een project met het doel herwaardering voor traditionele handwerktechnieken te bewerkstelligen en vrouwen met verschillende culturele achtergronden door te laten stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

De Rianne de Witte collectie zal per jaar gepresenteerd worden waarbij items voor alle seizoenen te vinden zijn; er komen nieuwe ontwerpen bij, andere worden vervangen of veranderd en sommige ontwerpen zijn blijvend en vormen al vijftien jaar klassiekers van het merk.

Rianne de Witte - grey

Grey

Samen met Marthy Coumans vormt Rianne de Witte met Grey een unieke en gewaagde combinatie op het gebied van vinyl records en slow fashion. Grey is sinds 2014 gevestigd aan het Van Coothplein en heeft veel succes met bijzondere muziek op vinyl.

Beiden zijn ze pioniers en bevlogen in hun vakgebieden van muziek en mode.

Coumans is al 20 jaar lang een internationale naam op het gebied van vinyl. Bij Grey komen dan ook vinyl liefhebbers en DJ’s van over de gehele wereld.

Voor meer informatie neem contact op met Rianne de Witte via info@riannedewitte.com

Winkel adres :
Grey
Van Coothplein 7
4811NC Breda