Ronde tafels Circles

In de week van de Circulaire Economie was op woensdag 16 januari 2019 een meeting ‘Circulair denken en vooral DOEN’ georganiseerd. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan regionale transitie-agenda voor de sectoren maakindustrie, kunststoffen, textiel, biomassa en voedsel, infrastructuur en bouw. De vraag is welke concrete projecten worden werkelijkheid. Bedrijven, onderwijsinstellingen, kennisinstellingen en overheden hebben samengewerkt om een pitch te geven bij de 6 onderwerpen.

Uitnodiging-ronde-Tafels circles circulair

Textiel Historie

Vanuit de Twente Textiel historie is Textiel een onderwerp waar de focus is. Sinds 1970 is deze maakindustrie verplaatst naar de lage lonen landen. Er is hier veel ervaring en expertise. Het idee is om dit opnieuw leven in te blazen. Na de pitches, konden de bezoeker diverse workshops volgen zoals de toolbox ‘circulaire economie voor bedrijven’.Een soort van scan om een beeld te krijgen hoe het bedrijf scoort op het gebied van circulair ondernemen. Tevens werd ook de nieuwe website ‘Circulair aan de slag‘ gelancereerd.

Organisatie

Dit is een initiatief van de Economic Board Regio Zwolle (EBRZ), Strategische Board Cleantech Regio, Twente board, VNO-NCW Midden en de Provincie Overijssel. Locatie was de Gasfabriek Deventer.

Bestemd voor

Ondernemer, onderzoeker, overheid of in het onderwijs geïnteresseerd in wat er in de regio concreet gaat gebeuren in uw sector? Als conceptdenker, was het een goede plek om te zijn en andere te ontmoeten.

Mooi om het project De Blauwe Loper te introduceren.