Searious FISH

Fish Catch

Op zoek naar ‘Visleer dichter bij huis’ op bezoek bij het toekomstige bedrijf Searious Fish in Leeuwarden. Op dit moment onderzoeken de ondernemers de verschillende looi-en kleurprocessen van zalmleer. Het is een 17 stappenplan, waarbij keuzes worden gemaakt om een geschikte kwaliteit voor een specifiek product te leveren. Voor het vormgeven van een mode accessoires, is een andere kwaliteit zalmleer nodig dan voor een kledingstuk of schoenen. Andere visleer leverancier zijn in IJsland, Zuid Duitsland en een agent in Eindhoven. Allen hebben een andere kwaliteit van visleer. 

Searious-fish-leather

Fish Facts 

Vishuid is een bijproduct van VIS. Door de huid te gebruiken van de zalm, die bestemd is voor consumptie, is er No Waste. Als het materiaal steeds opnieuw wordt vormgegeven, is het circulair gebruik van grondstoffen. Het principe van de circulaire economie. Door de vishuid op natuurlijke wijze te looien, is het een goed alternatief voor rundleer of de exotische leersoorten zoals krokodil of slangenleer.

Circulaire Fashion

Bij de modeshows van de Dutch Sustainable Fashion Week in 2016 en 2017 heeft Map Renes mode items gepresenteerd van zalmleer. Zij heeft een modeservice ROKK on ROLL, circulaire mode van zalmleer, passend bij de circulaire economie. Speciaal voor klanten maakt zij rokken op maat van zalmeer. En is het mogelijk om voor speciale momenten een voorbeeld rok te lenen. 

Visleer is de Toekomst!

In de toekomst anders mode produceren en andere materialen gebruiken. Nog even geduld voor de nieuwe visleer leverancier Searious Fish. SOON.

Recente Berichten

Kunstwerk Ecopolitan bestellen
27 juni 2020
cover ecopolitan
ECOPOLITAN #1
14 mei 2020
Elements of Freedom
16 april 2020

Wat we doen

van katoen geven groenkapje
Future of Fashion Show
dag van de duurzaamheid 2010
Upcycle Netl_Catwalk_Groenkapje
Green fair
Internationale Vrouwendag 02
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Modeshow Puurfair

Twitter

  • Posted withregram • @Cibap Student Marit Ziegler maakte deze toffe sieraden van zalmleer! Zij loopt nu stage bij Gr… https://t.co/tVUuH837KI 71 days ago
  • RT @urgenda: Wanneer beseffen we dat we een revolutie moeten doormaken? Een brief aan alle Nederlanders: Klimaatverandering bedreigt het vo… 156 days ago