Slow & Fair Fashion selectie by Stoere Vrouwen

De organisatie StoereVrouwen laat de hoge kwaliteit zien van deze op duurzame wijze geproduceerde mode.

Met vier selecties per jaar willen zij een grote groep modeconsumenten aanspreken op het belang van duurzaam (slow & fair) produceren van kleding. Hierbij is aandacht voor milieu, klimaat,  de leef- en werkomstandigheden, en gelijkertijd laten zien hoe smaakvol en modieus de collecties inmiddels zijn.

Stoere Vrouwen Slow fair selectie

Consumentengedrag

Triodos Bank laat weten dat consumenten in Nederland 400% meer kleding kopen dan 20 jaar geleden. Hiermee is de textielproductie alleen al goed voor 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot. StoereVrouwen vindt dat het tijd wordt voor een kwaliteitsverandering en positief tegengeluid, waarin meer informatie over de manier waarop de snelle kledingindustrie (liefst elke week een nieuwe collectie) werkt.

Waarom van start op en rondom de Internationale Vrouwendag?

Omdat vrouwen zowel aan de ene als de andere kant van de modebedrijfskolom hier groot belang bij hebben. Enerzijds zijn zij trotse en blije dragers van goedgemaakte eigentijdse mode. Anderzijds streven we ernaar de voornamelijk vrouwelijke maaksters meer `loon naar werken´te garanderen.

Selectie & TIPS!

De komende twee jaar komt StoereVrouwen naast slow & fair fashion selecties, ook met praktische tips over hoe om te gaan met duurzaam consumeren in de mode. Met vintage voorbeelden (hoe ga ik om en waar vind ik tweedehands kwaliteitskleding), hoe repareer of vermaak ik mijn slow & fair fashion kleding?, Recycling en upcycling. Zo is duurzaam consumeren voor iedereen bereik- en toepasbaar.

StoereVrouwen is een campagnebureau dat al 10 jaar stimuleert  tot duurzaam consumeren. De komende twee jaar geven en vragen zij extra aandacht aan de top  “slow & fair” modemerken.