Event State of Fashion, searching for the new luxury!

In een oude melkfabriek in Arnhem een mode event State of Fashion met alle aandacht voor nieuwe luxe in de mode! Dat zicht richt op een duurzamer-en eerlijker mode-systeem. De mode industrie is de tweede vervuilende industrie ter wereld. In de expositie diverse Sustainable Fashion Designers van over de hele wereld. Een mooi tassen project van Vivienne Westwood met rebelse teksten. Bij toekomstige mode maken, spelen met modules om mode op maat te maken.

In de mode-ontwerpen aandacht voor het ambachtelijke zoals plooien, structuren en patronen maken, ook hoe materiaal circulair te gebruiken of andere materialen. In de laatste ruimte vooral aandacht voor nieuwe materialen voor mode, zoals bacterie die mode laten groeien.

Big Fish

Modestatement gebruik maken van een grote zoetwater vis in Brazilië. Waarbij juist het sociale aspect inkomsten van de lokale bevolking voorop staat. De vis kan wel 2 meter worden.

State of Fashion Groenkapje

 

Viktor & Rolf re-use material Zalando

Onverkoopbare mode van Zalando opnieuw vormgegeven voor een nieuwe collectie by Viktor & Rolf.

Naast de tentoonstelling New Luxury zijn er ook rondleidingen, workshops en discussieavonden over eerlijke mode gerelateerde onderwerpen. Een mooie vorm van communiceren over de toekomst van mode.

State of Fashion Groenkapje

Oproep van de curator José Teunissen om samen op zoek te gaan naar nieuwe definities van luxe.