Stof kopen?!

In het eerste oriƫntatie rondje van de Blauwe Loper heeft Groenkapje contact gehad met Annemiek Koster van Enschede Textielstad. Het idee is om bij haar in de weverij een eigen Zwols fabrikaat te laten weven.

Voor alle ongeduldige Zwollenaren is het vanaf heden mogelijk om een metertje circulaire stof bij Enschede Textielstad te kopen. Op de nieuwe website Duurzamestoffen.nl is een collectie stoffen geschikt voor mode of meubels. Stof met een kleine productie fout of een stof sample zijn voor een gereduceerde prijs te koop. Te mooi en te uniek om deze stoffen te verspillen. Naast de duurzame stoffen, waarmee de consument een eigen kledingstuk kan maken, is er een selectie van producten vormgeven door ontwerpers, waarvoor Enschede Textielstad de stoffen heeft geweven.

Into the blue

In de collectie zijn veel modestoffen in de kleur blauw. Perfect om een proef collectie te maken voor de Blauwe Loper. Groenkapje wil alle Zwolse DIY modemakers attenderen op de nieuwe website. Hoe gaaf als er terloops Zwollenaren een circulaire stof rondlopen. Grote wens van Groenkapje is dat in de toekomst meer mensen kiezen voor circulaire modestoffen, zelf mode maken en/of mode lenen.

De duurzame stoffen hebben verschillende samenstellingen van oude en innovatieve materialen. Bij gebruik van oude jeans als basismateriaal is de kleur van het circulaire stof vaak afgeleid van de kleur denim blue.

Trend tip! Konings blauw is de pantone kleur van het jaar 2020.

Enschede Textielstad 6 jaar!

Al eerder heeft Groenkapje een bericht over Enschede Textielstad vermeld in magazine.

Vandaag bestaat Enschede Textielstad 6 jaar. In 2013 startte Annemieke Koster de weverij met het doel duurzame stoffen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Vaak kreeg zij de vraag van particulieren of ze stof kunnen bestellen. Vanaf vandaag is dat nog makkelijker te doen via de nieuwe webshop duurzamestoffen.nl.

Enschede Textiel duurzame stof