Modepresentatie Strawberries dress in Kasteel de Haere te Olst. Op zondag 22 maart is om 12.30 uur en om 14.30 uur een modepresentatie in een sfeervolle lokatie.

Begin 2014 is het mode-label van de stichting Strawberries opgericht door mode-ontwerper Rianne de Witte, Elizabeth Visser van Strawberries Fabrics and webwinkel onderneemster Carolien Oosterik. Alle jurken en accessoires zijn vervaardigd van handgemaakte stoffen uit verschillende delen van de wereld. Dit betekent dat het kopen en het dragen van de jurk of accessoire, direct bijdraagt aan een eerlijk inkomen voor vrouwen elders.

De collectie

De collectie van Strawberries bestaat uit variaties op 1 model jurk. Dit tijdloze model, van mode-ontwerper Rianne de Witte, biedt veel variatiemogelijkheden en kan door de seizoenen heen gedragen worden. In principe wordt er van elke stof maar 1 maatserie gemaakt, waardoor elke jurk uniek is. De collectie is gemaakt volgens haute-couture maatstaven in een nederlands atelier of door de studenten van de Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam (www.meesteropleiding couper.nl). Verkoop is rechtstreeks via de website en prijzen varieren van € 259/- tot € 298/-.

strawberries dress

De stoffen en producenten

De stoffen varieren per land maar zijn elk typerend voor een bepaalde ethnische groep of streek. Uit het Dogon gebied van Mali komen de traditionele bogolans (mud-cloth) en indigo stoffen, gemaakt van handgesponnen stroken katoen en gekleurd met boombast, moddder en indigo. De ambachtslieden zijn verenigd in de Union des Associations des Artisans van de stad Bandiagara en opdrachten worden verdeeld onder de leden van de associatie.

 

Fashion Revolution Day – PAK ME

Op 24 april Fashion Revolution Day is er een pitch door de initiatiefnemers van Strawberries dresses bij het event PAK ME – bestemd voor de pakdragende mens. Dit is een initaitief van FRISGROEN & Groenkapje. Doel is om Eerlijke Mode te promoten en aandacht te besteden aan modemakers.