Van Katoen geven door samen maken we een jeans!

Iedere Zwollenaar draagt een jeans, oorspronkelijk werkkleding! Bij een veranderende maatschappij en daarbij behorende economie is het een uitdaging om hier gezamenlijk vorm aan te geven. Een jeans als een kapstok!

Het modeproject “van Katoen geven” laten groeien de komende tijd. Eerst zaadjes zaaien, oogsten en een lokaal product maken. Dit vanuit een horizontale samenleving in de stad Zwolle. Samen bewegen, elkaar ontmoeten en elkaar inspireren over een andere vorm van samenleven zoals vanuit de Blue Zone leefstijl voorbeelden over de hele wereld en een ander gebruik van grondstoffen en producties.

Koffie van Katoen geven

Voor de Zomer vakantie heeft Map Renes, groene conceptdenker, onder het genot van een lekker koffie, het idee “van Katoen geven” voorgelegd aan diverse Zwollenaren. Dit om het idee draagvlak te geven door een horizontale samenwerking. Om de kwaliteiten in de stad Zwolle te bundelen om samen een blauwe draad te gaan spinnen!

Fresh Start!

Starten met het verduurzamen van onze favoriete jeans door langer te dragen, te vermaken, te ruilen, te delen en meer werkwoorden. Voordat we oude jeansstof verhakselen, nieuwe draad spinnen, denim stof weven, vormgeven en maken en gaan dragen. Daar nemen we de tijd voor. Stapje voor stapje om samen bewuster en onze leefstijl te verduurzamen en over te stappen naar circulariteit waar dat mogelijk is.

“De kleren van de Keizer” is leuk sprookje. Mode gemaakt van een bijzondere draad. Hoe bijzonder en eigen als we een draad spinnen van onze oude jeans. Dat we hiermee gaan pronken op de Runway!

Niet in ons blootje lopen als de Keizer. In ons blauwtje lopen als Zwollenaar door Samen van Katoen te geven!

Historie

Vanuit het project “Samen maken we de Stad” is het idee FRISGROEN, duurzaam mode-en leefstijlfeest ontstaan in 2009. Doel was om andere Zwollenaren te enthousiasmeren om ook ecobewuste keuzes te maken. Een feest als communicatiemiddel voor duurzaamheid.

Van Katoen Geven- groenkapjeBij Van Katoen geven is het doel om samen te werken voor een circulaire en lokale economie, elkaar te ontmoeten bij Good Mood momenten in de stad. Samen leven met elkaar in een blue zone stad. Samen de tijd nemen. Start vanaf zomer 2018.

Lees Meer over dit project

 

Recente Berichten

Alles heeft zijn prijs
26 november 2020
Samen Sneller Duurzaam
Sneller samen duurzaam
26 oktober 2020
Fashion Rebels actie sdg’s
17 september 2020

Wat we doen

van katoen geven groenkapje
Future of Fashion Show
dag van de duurzaamheid 2010
Upcycle Netl_Catwalk_Groenkapje
Green fair
Internationale Vrouwendag 02
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Modeshow Puurfair

Twitter