Vederlichte gympen

Rio Branco

Voor de zomer 2019 presenteert Veja een veganistische en ecologische sneaker: de Rio Branco. Een model dat volledig is ontworpen om lichter te kunnen lopen of huppelen. De binnenzool bevat minder petroleum en is gemaakt van 20% bio-based en gerecycled materiaal. In de nieuwe retro-running zool zijn spikes gemaakt van wild rubber uit het Amazonewoud. Voor loopcomfort is een extra kussen in de schoen. Het organische op katoen gebaseerde materiaal Hexamesh, is gemaakt van gerecycleerde plastic flessen en zorgt voor flexibiliteit en lichtheid van de sneaker. Het suède is veganistisch en gemaakt in Duitsland. Rio Branco is de stad waar het VEJA-team werkt in Amazonia, in de staat Acre.

VEJA

Going beyond leather

Sinds 2005 doet VEJA haar best om af te komen materialen op basis van olie. Met dit soort materialen is het gemakkelijker om vegan sneakers te maken. VEJA kiest voor innovatieve, organische materialen voor minder milieu impact. Het nieuwe model Rio Branco is wereldwijd o.a. online verkrijgbaar in drie kleuren van maat 36 tot 46 vanaf 14 februari 2019 via webshop VEJA.

Over VEJA

VEJA betekent ‘kijken’ in het Portugees. Het inspireert de consument om verder te kijken dan de gympen en hen inzicht te geven hoe ze zijn gemaakt.

VEJA maakt gympen anders dan anderen; met gebruik van organic, upcycled & fairly traded katoen voor het canvas van de schoen. Wild & fairly traded rubber voor de zolen en technologisch materiaal gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

VEJA combineert minimalistisch esthetiek en innovatieve technologieën en produceert in een high-standard fabriek in Brazilië.Voor de verzending werkt VEJA met Atelier Sans Frontieres (ASF), een organisatie die zich inzet voor mensen die met sociale uitsluiting worden geconfronteerd. ASF helpt hen een nieuw leven op te bouwen en werk te vinden.