Op donderdag 2 oktober was BIKKNICK, de tweede Call to Action voor Wereldvoedseldag in Zwolle!

Groenkapje Kim [de Kostschool ] en Kim [PR] waren de leading Groenkapjes.

Wat vooraf ging:

In mei deed het Ministerie van Economische zaken een oproep Call to Action. Een wedstrijd  om een ideeën in te sturen om aandacht te vragen voor de vijf grote problemen op het gebied van wereldvoedsel. * voedselverdeling * pesticiden invloed biodiversiteit *voedselverspilling * gezonde voeding * productie in de toekomst [ kleinschallig of mega ]

Groenkapje heeft idee voor voedselbewustzijn ingestuurd. Haar idee “BIKKNICK” was 1 van de 15 winnende ideeën. In augustus was er een ‘Presure Cooker’ bij het Ministerie van Economische zaken in De Haag. Het was een ondersteunend programma gericht op publiciteit samengesteld door Foodguerrilla / One World. Ook was het een eerste kennismaking met de andere 14 winnaars van de Call to Action.

In aanloop naar Wereldvoedseldag op 16 oktober waren er kris kras door Nederland verschillende activiteiten in de periode van 1 t/m 15 oktober.  Op 2 oktober was Groenkapje actie met in de hoofdrol de Wereldse Aardappel met de boodschap weet wat je eet! Ken je eigenheimer!

bikknick call to action Wereldse aardappel

Programma BIKKNICK op 2 oktober

De gasten kregen een drie gangen aardapeldiner voorgeschoteld. Gekookt door Gert Jan Makaske, Groenkapje Elke met hulp van andere Kapjes. De host was Martijn van Hese – Partij voor Cultuur. Zo was er tussen de gangen door “Voeding voor het hoofd” en ook Pieper ecotainment.

Filip van As, wethouder duurzaamheid van de gemeente Zwolle, was ook gastspreker. BIKKNICK was een goed moment om het nieuwe speerpunt duurzaamheid kenbaar te maken namelijk “voeding”. Verder had hij de leiding bij een aardappelquiz samen met Groenkapje Elke. Die voor haar studie onderzoek heeft gedaan naar gezonde voeding op scholen in Peru. Zo op een speelse wijze de gasten informeren over de geschiedenis van de aardappel en de gebruiken.

Na het diner waren creatieve workshops aardappelstempelen en drama workshop “Kruip in de huid van een aardappel”.Tot slot kregen de gasten een BIKKNICK goody bag mee en mochten zij zelf piepers rapen. Kortom de pieper is meer dan een aardappel! Op een feestelijke manier het item voedselbewustzijn onder de aandacht gebracht.

Met dankt aan aardappels.nl

bikknick call to action Wereldse aardappel

bikknick call to action